Především jste-li vášniví houbaři, máte-li na zahradě různé druhy ovoce či zeleniny, je pro vás elektrická sušička potravin správnou volbou. Když z lesa každý den přinesete plný košík hub, je téměř nemožné je všechny stihnout usušit na plechu. Neustálé obracení, aby nezplesnivěly, je pěkně otravné. Ani navlečení hub na nit a sušení mezi radiátory, i když máte v bytě dost suchý vzduch, není nic lákavého. Vadí nám nejen dlouhá doba, ale také prach nebo dokonce hmyz, který na houby usedá. Někdo vyzkoušel sušení v troubě, všechno je však zbytečně složité. A proč si celý proces komplikovat, když dobu sušení můžeme výrazně zkrátit právě ve speciální sušičce. Je to efektivní metoda, která není ani příliš finančně nákladná.
Kvalitní sušení
Sušičky potravin jsou stále oblíbenější, jak vzrůstá zájem o zdravý životní styl a zdravé jídlo. Usušené ovoce, zelenina, ale také ryby a maso si zachovávají všechny živiny, vitamíny, minerály a další pro naše zdraví prospěšné látky. Zužitkujete všechny přebytky ze svojí zahrady – nic nepřijde nazmar. Už jen proto se elektrická sušička opravdu vyplatí. Také hodně ušetříte, protože v obchodě jsou nasušené potraviny o mnoho dražší a bývají v nich různé konzervanty, přidaná barviva a cukr. Kvalitně usušit můžete i bylinky, koření a květiny a v sušičce si dokonce můžete i vyrobit jogurt.
Kterou si vybrat
I když modely elektrických sušiček na potraviny se liší, a to především počtem sít, princip sušení je u všech stejný. Protože každá potravina potřebuje k usušení jinou teplotu, každý přístroj je vybaven regulací teploty. Některé mají systém automatického vypínání a jiné využívají i nejmodernější technologii infračerveného sušení. Většina má skvělý výkon za příznivou cenu a poradí si se všemi druhy potravin. Suší rychle a stejnoměrně, což z nich v kuchyni dělá oblíbené pomocníky.