I topení je třeba občas vyčistit


Jak často doma provádíte úklidové práce? Pokud nejste vyslovení lemplové, kterým je lhostejný pořádek v domě, bude docela pravděpodobné, že úklid nezanedbáváte, a že utíráte prach, luxujete, vytíráte podlahu a čistíte sanitární techniku každý týden. Napadlo vás někdy zamyslet se nad tím, odkud se vlastně bere prach? Ten je totiž součástí ovzduší a nelze se mu nijak vyhnout, museli byste být v naprosto sterilním prostředí, a toho nelze v reálné praxi dosáhnout. Dokonce i na operačním sále je v ovzduší přítomen prach, a spolu s ním i bakterie.

regulátor topení

Bakterie osídlují nejen prach v ovzduší, a samozřejmě jakékoli pevné předměty kolem nás, jsou přítomné i v našem těle a najdete je dokonce i v topení. Ano, uvnitř radiátorů se nachází bakterie, které rozkládají organickou i anorganickou hmotu, a produkují výkaly. Jestliže se těch výkalů v topné soustavě objeví příliš mnoho, vytvoří tu souvislou vrstvu v podobě mazlavého blátíčka, které putuje napříč topením a na různých místech jej zanáší. Jakmile se místo zneprůchodní, topení přestane téměř úplně topit, anebo se jeho výhřevnost sníží na minimum. Může se to stát i vám doma, a může se to projevit docela nenápadně, například tím, že zbytečně utratíte spoustu peněz za vytápění, abyste docílili vyšších teplot v radiátorech a potrubí, abyste zkrátka vyhřáli obytné prostory na přijatelnou teplotu.

čištění topení

Když se však topení vyčistí, například tlakovým kompresorem Ropuls roclean, bude vaše topná soustava jako nová. Čištění topení od instalatéra z Prahy 8 https://www.kanalizace-instalateri.cz/instalater-praha-8-cisteni-odpadu-a-kanalizace má význam všude, protože neexistuje žádná sterilní výjimka, že by se v potrubí nevyskytovaly bakterie. Některé bakteriální kmeny jsou natolik odolné vůči vysokým nebo nízkým teplotám i tlakům vody, že člověk až žasne. Kupříkladu bakterie se starají i o to, aby z pověstného parníku Titanic, ležícího v hloubce bezmála pěti kilometrů pod hladinou, nezůstalo vůbec nic. Bakterie jeho konstrukci prostě sežerou.